{month}
{day}

Az ország több pontjáról is érkeztek a FODISZ Jubileumi Esélyegyenlőségi Futamra

Rekordszámú, több mint 700 fős látogatottsággal került megrendezésre 2022 október 8-án a FODISZ 10., így jubileumi Esélyegyenlőségi Futama a 37. SPAR Budapest Maraton® Fesztivál keretein belül.


A jubileumi esemény a fogyatékossággal élő, mozgáskorlátozott, illetve a szolidaritásukat kifejezni vágyó fiatalokat invitálta egy szimbolikus 500 méteres táv lefutására Budapesten, a Pázmány Péter Sétányon.


A mezőnyt látás-, hallás-, valamint intellektuálisan sérült gyerekek, mozgásukban korlátozott fiatalok, szervátültetett, Down-szindrómás és autista diákok alkották. A támogatás jegyében a gyerekkel futottak családtagok, kísérők, barátok, pedagógusok és edzők. A megmozdulás célja, hogy a fogyatékkal élő, hátrányos helyzetben lévő fiatalok inspirációt gyűjtsenek a mozgáshoz, és örömüket leljék a számukra is elérhető sportágakban.


A szervezők kifejezetten vártak olyan résztvevőket is, akik együttérzőek a speciális igényű embertársaik felé. Ezzel is elősegítve a társadalmi integrációt a magyar sport területén. Ennek fényében kiemelkedő sportolók és parasportolók is ellátogattak a programra.


Az egyéni nevezések mellett szervezetek, alapítványok és iskolák is beadták csoportos jelentkezésüket.


ÉFOÉSZ Hajdú-Bihar Megyei Egyesület
ÉFOÉSZ Budapesti Egyesület
Kozmutza Flóra Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Kollégium és EGYMI Hódmezővásárhely
Hatvani Lesznai Anna EGYMI
Béke Ligeti Általános Iskola Készségfejlesztő Iskola és EGYMI
Debreceni Bárczi Gusztáv EGYMI és Kollégium

Révay György EGYMI Tiszaföldvár
Losontzi István EGYMI Iskola Autistaház
Gyöngyösi Petőfi EGYMI
Gyengénlátók Általános Iskolája és EGYMI
Budapesti Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános Iskola és Készségfejlesztő Iskola
Tessedik Sámuel Általános Iskola
Benedek Elek Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola, Szakiskola

Szitakötő Gyógytorna Stúdió
Értelmi Fogyatékosok Csongrád Megyei Érdekvédelmi Szervezete
Pető Sport Egyesület
Dunavecsei Vízi Sport Egyesület
Tovább Élni Egyesület
Bethesda Gyermekkórház, Rehabilitációs Osztály
Mozgásjavító DSE
SUHANJ! Alapítvány
Kérlek Segíts Alapítvány
Szent Imre Katolikus Iskola
Angster József Szakképző Iskola
Pécsi Sport Nonprofit Zrt.
FOBMSZ


A “FODISZ bordó pólós” futamot jelenlétével támogatta Konkoly Zsófia paralimpiai úszó, Ekler Luca paralimpiai atléta, Suba Róbert paralimpiai kajakos, Kiss Péter Pál paralimpiai kajakos, Juhász Tamás paralimpiai kajakos, Gyurkó Alexandra szervátültetett úszó, és Brente Judit szervátültetett sífutó, sílövő.


A szimbolikus 500 méteres távot többen egyénileg tették meg, mások segítséggel lépésenként haladva, vagy kerekesszékkel teljesítették. A célba érkezés sikerélményét fokozta, hogy a futók egyedi emlékérmet kaptak ajándékba.


A rajthoz állást egy közös csoportos bemelegítés előzte meg, amelyet Ekler Luca paralimpiai atléta vezényelt le. A fesztivál jellegű kiváló hangulatot DJ Dominique alapozta meg. A futamra érkezők számára együttműködő partnereink, a Smile Palacsint és a Khell Food csapata biztosította a finom falatokat.


A szervezők más különleges meglepetéseket is tartogattak a programra ellátogatók számára. A kihelyezett szerencsekerék - amely FODISZ, a Civilút, és az Ezüstcipő Focisuli közös együttműködéseként készült -, megpörgetésével különféle nyereményekre lehetett szert tenni. A FODISZ fődíjak között például szerepelt Gera Zoltán labdarúgó által dedikált 20 db futball labda. Majd a futam fináléján a résztvevők között 5 olyan egyedi pólót sorsoltak ki, amelyeket olimpikonok és paralimpikonok sajátkezűleg írtak alá a rendezvényen.


Galéria